Ημέρα Βουνού (11.12.2023)

Η 11η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως Διεθνής Ημέρα Βουνού, προκείμενου να αναδειχθεί ο ζωτικός ρόλος που κατέχει το βουνό στη ζωή των ανθρώπων και να υπενθυμίσει στη διεθνή κοινότητα την ευθύνη που έχει για τη διατήρησή του.

Με αφορμή αυτήν την ημέρα οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου «πήραν τα βουνά»! Με διοργανωτή και αρχηγό τον κ. Καρακώστα Απόστολο επισκέφτηκαν τα όρη Βροντούς και περπάτησαν 7 περίπου χιλιόμετρα μέσα στη φύση, έχοντας ως αφετηρία το χωριό Παλαιόκαστρο με προορισμό το μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού και επιστροφή στο χωριό. Με τον τρόπο αυτό δόθηκε η ευκαιρία στους/στις μαθητές/τριες, αφενός, να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με την αξία του βουνού στη ζωή μας και, αφετέρου, να ασκηθούν με το περπάτημά τους.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και του Περιβαλλοντικού Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων «Η ανακύκλωση πάει … σχολείο» που οργανώνει το σχολείο μας.

Είναι βέβαιο ότι τέτοιες δράσεις δημιουργούν τις προϋποθέσεις για πολλαπλά οφέλη!

Εντυπώσεις μαθητών/τριών

Οι εντυπώσεις των μαθητών αφορούν την πανέμορφη διαδρομή του δάσους, την καταπληκτική θέα στον κάμπο των Σερρών από το υψηλότερο σημείο της διαδρομής, καθώς και κάποια σημεία από όπου περάσαμε, όπως ο παλιός ναός του Αγίου Δημητρίου και η παλιά βρύση στη διάρκεια της διαδρομής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *